De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Winkels met appartementen erboven op plek van La Fleur in Borne

Winkels met appartementen erboven op plek van La Fleur in Borne

BORNE - Op de plek van de gewezen bloemenzaak La Fleur in de Grotestraat te Borne is nieuwbouw voorzien met winkelruimte op de begane grond en appartementen erboven. Het aannemersbedrijf Braakhuis neemt de bouw voor zijn rekening op basis van een ontwerp van Van der Linde Architecten te Deventer. Het huidige plan omvat twee winkels en vijf woningen.

De beide winkels krijgen oppervlaktes van tachtig en honderdtwintig vierkante meter, de appartementen erboven variëren in grootte van honderd tot anderhalfhonderd vierkante meter.

Er is lang gewikt en gewogen om de bouw aan te laten sluiten bij de omgeving. Gekozen is voor een plan dat stedenbouwkundig  contact maakt met het karakter van oud-Borne, maar wel een eigen uitstraling heeft die de huidige tijd weerspiegelt. Er is bewust vermeden om historiserend of juist confronterend te bouwen door te kiezen voor her verknopen van verleden en toekomst.

De gemeente Borne heeft intensief meegekeken bij de planvorming en is content met het uiteindelijke resultaat, dat een ‘toegevoegde waarde’ zou hebben en bovendie an jarenlange leegstand.

 

Deel dit nieuws!