De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Zorg over pellet-gestookte installatie in De Vijf Heuvelen te Markelo

Zorg over pellet-gestookte installatie in De Vijf Heuvelen te Markelo

MARKELO – De raadsfactie van D66 in de gemeente Hof van Twente wil weten of de verbranding van pellets wel zo duurzaam is als sommigen beweren. Er worden vraagtekens geplaatst bij het verwarmen van het zwembad De Vijf Heuvels in Markelo met een pellet-gestookte installatie. Dat roept maatschappelijk en bestuurlijk vragen op.

Na jaren van flinke groei met betrekking tot pellet-gestookte installaties, is er volgens D66-voorvrouw Olde Reuver of Briel sinds enige tijd een discussie gaande over of deze vorm van duurzame energie wel zo duurzaam is. Bij het verbranden van pellets komt onder meer fijnstof en CO2 vrij. Om die reden heeft minister Wiebes volgens het raadslid besloten de subsidies voor kleine biomassaketels en pellet-kachels vanaf volgend jaar te beëindigen.

In de gemeente Ommen is volgens Olde Reuver of Briel recent besloten af te zien van een pellet-gestookte installatie voor het verwarmen van het zwembad. Ze wil nu van het college, inzonderheid wethouder Meulenkamp van Energie en Milieu, weten wanner is besloten het water in het zwembad in te Markelo wél op deze manier te verwarmen en wat dit voor de toekomst betekent en of de wethouder nadenkt over mogelijke alternatieven.

Deel dit nieuws!