De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuw statenlid van VVD in Overijssel beëdigd en twee burgerleden

Nieuw statenlid van VVD in Overijssel beëdigd en twee burgerleden

DIEPENHEIM/GEERDIJK – In de vacature die ontstond na het vertrek van het statenlid Brommer van de VVD is vandaag zijn partijgenoot Schönbaum uit Diepenheim geïnstalleerd. Als burgerlid namens GroenLinks werd de Geerdijkse politucus-in-spe Bouma geïnstalleerd. Ook de VVD heeft met kandidaat Tutert uit Raalte een burgerlid in de gelederen. Een burgerlid mag in commissievergaderingen het woord voeren, maar heeft geen zitting in Provinciale Staten.

De roots van het nieuwbakkenstatenlid Schönbaum liggen in Amsterdam, maar ze woont alweer jaren in een Twentse stad: stedeke Diepenheim. Ze sloot zich vier jaar geleden aan bij de VVD en kandideerde zich voor een zetel in de Statenzaal te Zwolle. Ze volgt het liberale statenlid  Brommer uit Oldenzaal op. Brommer stapte op omdat hij zich niet kan verenigen met de partijlijn in het stikstofdossier. De wijze waarop de Overijsselse coalitie meegaat  met de beteugeling van  boeren en bouwers vindt Brommer onverteerbaar, kreeg ook in de fractie geen gehoor en trok de consequentie en stapte op. Hij was namens de partij woordvoerder Landbouw.

Bouma maakt treedt namens GroenLinks in de voetsporen van voetsporen van het gewezen burgerlid Trommel uit Almelo, die de partij tijdens de vorige statenperiode in commissies vertegenwoordigde. Bouma is al een tijd kind aan huis ten provinciehuize vanwege zijn bestuurlijke betrokkenheid bij de schade aan woningen aan het kanaal Almelo-De Haandrik ten gevolge van de verdieping van deze waterweg, in Daarlerveen, Vroomshoop en Geerdijk en Bergentheim.

Deel dit nieuws!