De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Rechtbank eist serieuze kans voor AVIA-tankstation aan A35 Almelo

Rechtbank eist serieuze kans voor AVIA-tankstation aan A35 Almelo

ALMELO – Op basis van een uitspraak van de rechter moet tankstation AVIA Weghorst een faire kans krijgen zich te vestigen op het bedrijventerrein XL Park bij Almelo. Inzet van een kort geding was de aanbesteding voor een tankstation met aanzienlijke horeca aan de A35.

Het bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling XL Businesspark, met als aandeelhouders de provincie Overijssel en de gemeenten Almelo, Hengelo en Enschede, wilde Weghorst weren, maar de rechter ziet daar geen steekhoudende reden voor. De gemeente Almelo liet weten niet van zins te zijn de benodigde vergunningen te verstrekken. Het gaat daarbij om het aantal van twintig truckparkeerplaatsen in het plan van het bedrijf. AVIA Weghorst baat in Oost- en Midden-Nederland zo’n 130 tankstations uit. Het vonnis betekent niet dat het uit Borne stammende bedrijf het begeerde tankstation krijgt, maar wel dat het mee mag doen aan de aanbesteding.

Weghorst (toen nog geen AVIA) onstond bijna negentig jaar geleden als een kleine speler op de markt van de levering van kolen en turf. Na de Tweede Wereldoorlog kwam het accent te liggen op 'vloeibare verwarmingsbrandstof' en toen de auto in de jaren zestig gemeengoed werd kwamen 'vloeibare motorbrandstoffen' gaandeweg op één te staan. Weghorst sloot zich aan bij de coöperatie AVIA Nederland en in 1962 werd het eerste AVIA-selfservicestation geopend in Borne.

 

Deel dit nieuws!