De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home

Almelo breidt uit en telt nu record aantal van achttien raadsfracties

ALMELO – Het raadslid  Middelkamp te Almelo heeft zich afgescheiden van de Partij Vrij Almelo. Het was zijn tegenreactie toen de partij hem buiten de fractie plaatste. Actie en reactie in een gemaltraiteerde sfeer. Wat er precies loos is blijft gissen, maar oprichter De Olde vindt dat Middelkamp zijn zetel beschikbaar zou moeten stellen in plaats van zich als eenling af te scheiden.

Middelkamp had zijn zetel volgens De Olde beschikbaar moeten stellen in plaats van ‘voor zichzelf’ te beginnen in een gemeente die sowieso veel eenmansfracties telt; het verzinnebeeldt de Almelose gemeenteraad en er is wettelijk niets aan te doen, omder het motto dat de democratie haar loop moet hebben.

Volgens de wet is het overigens geen probleem dat een raadslid met zetel en al  naar een andere verkast in de raadszaal. Dat is bijna schering en inslag. Met het verkassen van Middelkamp telt de gemeenteraad van Almelo nu zestien fracties. Je kunt in de politieke arena in alles onderscheiden, zeker in aan de Haven Zuidzijde te Almelo.

Deel dit nieuws!