De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Omroep in Hengelo wenst extra geld gemeente en samenwerking TCT

Omroep in Hengelo wenst extra geld gemeente en samenwerking TCT

Hengelo – Het bestuur van de lokale omroep in Hengelo wil gedurende drie jaar telkens vijftigduizend euro van de gemeente hebben om de boel audiovisueel aan de praat te houden. Dat heeft voorzitter Jager van Radio Hengelo TV de gemeenteraad laten weten. De zaak ligt, zo bleek recentelijk, gevoelig in de gemeenteraad omdat er nogal wat kritiek bestaat op het functioneren van de omroep en er al vele malen verbetering is beloofd. Bovendien is er angst voor een Enschedese overheersing.

Het plaatselijke station in Hengelo wil niettemin net als de zusteromroep in Enschede intensief samenwerken met de stadsredactie van de TCT, waardoor er een mengvorm tot stand komt van een commercieel bedrijf (het dagblad van de Persgroep) en een publieke omroep (het radio- en televisiekanaal van RHTV). Jager zegt dat er met een halve ton overheidsgeld per jaar één formatieplaats kan worden gefinancierd, plus een aantal stagiaires, alles via de TCT.  Met het geld is naar zijn mening ‘onafhankelijke journalistiek’ haalbaar. Het enige alternatief is volgens Jager het opdoeken van de lokale zendgemachtigde. ‘Zonder deze impuls redden we het niet.’

Vanuit de boezem van de onmroep EnschedeFM klinkt steeds nadrukkelijker de roep om één Omroep Twente. Daar wil Hengelo wel in mee, maar in Almelo is de bereidheid minimaal en in Noordoost Twente en Noordzuid Twente kritalliseren zich ondertussen andere samenwerkingsverbanden uit, omdat men de dominantie en de hoogmoed van Enschede vreest en deswege die boot liever afhoudt.

Deel dit nieuws!