De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Inventarisatie van opties doorstart van Old Coopers Hall in Zenderen

Inventarisatie van opties doorstart van Old Coopers Hall in Zenderen

ZENDEREN – De bistro Old Coopers Hall in Zenderen is vandaag per direct gesloten vanwege het faillissement van de (eigenaren van) moedervennootschap onder firma Aspo.  Er zou worden gezocht naar mogelijkheden om een doorstart te maken. Daartoe inventariseert curator Blankestijn momenteel de onderscheiden mogelijkheden.

Ooit was het pand aan de Hoofdstraat in Zenderen een fameuze pleisterplaats voor een stevig maal en een heilzame kroes, naderhand een goedbeklant hotel-restaurant, gelegen aan destijds een der belangrijkste verkeersaders in Twente.

De historie van Haarhuis (sedert 1886) omvat in het begin van de vorige eeuw een bakkerij en iets meer naar het dorpscentrum een café annex hotel. Het moet meer dan honderd jaar geleden een soort logement zijn geweest, waar reizigers een voedzaam maal gebruikten, een overnachting boekten en ook hun paarden haver, water en rust gunden.

Haarhuis groeide beetje bij beetje en kreeg als roemrijke horecagelegenheid meer en meer een functie voor vergaderingen, bijeenkomsten, feesten en partijen met daarnaast een restaurant. Het begin van de achteruitgang waren de aanleg in de jaren zeventig van nieuwe rijkswegen die de Hoofdweg tussen Almelo en Borne als verkeersader tussen twee bisdommen (Utrecht en Münster) overbodig maakte. Het leidde uiteindelijk in 1994 tot een radicale wijzigin van de horecaformule bij Haarhuis: het werd een Schotse bistro met pub. Over de toekomst van Haarhuis in het hart van Zenderen moet en zal eerdaags meer duidelijk worden.

 

Deel dit nieuws!