De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Voormalig wethouder van Wierden nu adviseur nieuwe wethouder

Voormalig wethouder van Wierden nu adviseur nieuwe wethouder

WIERDEN – Voormalig wethouder Bekke der gemeente Wierden is nu onder bestuurlijke verantwoordelijkheid van de huidige wethouder Slagers in dezelfde gemeente een klussenman op het erf van kunst en cultuur. Hij praat met uitvoerende kunstenaars, muzikanten, galeriehouders en organisatoren van concerten en andere evenementen over plannen en mogelijkheden.

Bekke is adviseur van Slagers die de opvolger is van wethouder De Putter van Kunst en Cultuur met wie Bekke als wethouder van Zorg en Verkeer tot 2014 deel uitmaakte van het college van burgemeester en wethouders. Bekke diende na de verkiezingen plaats te maken omdat het CDA, zijn partij, één in plaats van de traditionele twee wethouders mocht leveren, vanwege een driepartijencoalitie. Het bestuur liet Bekke, die ook vele jaren fractievoorzitter is geweest, weten dat er geen plaats meer was in de herberg die men gemeentehuis noemt. Het stak des te meer omdat nieuweling Span uit het niets lijsttrekker was geworden én wethouder. Refo boven Roka, was daarbij de afweging. Bekke  is nu dus terug aan het front, als klussenman  voor Slagers.

Bekke was na zijn wethouderschap in Wierden nog een paar jaar schepen in Oldenzaal, waar hij als de redder van het CDA binnen werd gehaald, maar vervolgens niet opgewassen bleek tegen de bestuurlijke ons kent-ons-mores ten stadhuize in de schaduw van de Plechelmus.

Deel dit nieuws!