De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Looms Transport krijgt toch weer vervoer van nuceair materiaal

Looms Transport krijgt toch weer vervoer van nuceair materiaal

ALMELO – Het transport- en kraanbedrijf Looms in Almelo gaat toch weer transporten voor de nucleaire industrie verzorgen. Het bedrijf, dat jarenlang voor Urenco reed, maar dat vervoer na de contractperiode niet verlengd zag, neemt nu een deel van de nucleaire transportactiviteiten van Lubbers Transport over. Het betreft met name vervoer vanuit de Duitse vestiging in Dreierwalde.

De specialistische transport service heeft voor Lubbers onvoldoende synergiën met het Europese transportnetwerk. Lubbers heeft uitbreidingsplannen op andere gebieden binnen en buiten Europa, het materiaal en personeel kan in deze gebieden efficiënter worden ingezet. Een voorbeeld hiervan is de recent geopende vestiging aan de Waalhaven in Rotterdam.

Looms heeft een lange historie en prima reputatie binnen de uranium verrijkingsindustrie. De overname wordt voor het Almelose bedrijf een belangrijke stap genoemd in de verdere ontwikkeling als nucleair transport-specialist, want het verlies van het vervoer voor Urenco tikte flink door. De nieuwe kans doet zich voor in het jaar dat Looms honderd jaar bestaat. Vanwege de nieuwe opdracht wordt de vloot uitgebreid met enkele speciale trailers, chassis en ondersteunende middelen.

Looms vertrekt trouwens van XL Park waar drie jaar geleden architectonisch spraakmakende nieuwbouw verrees, maar dat te duur en te groot zou zijn. Het honderdjarige bedrijf moest vanwege het wegvallen van Urenco als klant behoorlijk interen en besloot terug te keren naar de ‘oale groond’ aan de Bornsestraat, zo ongeveer tegenover Urenco.

Deel dit nieuws!