De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ook versterking culturele instellingen Enschede en Münster en Enschede

Ook versterking culturele instellingen Enschede en Münster en Enschede

ENSCHEDE/MÜNSTER - Vertegenwoordigers van twintig culturele instellingen uit Enschede en Münster hebben de intentie elkaar te versterken en de grensoverschrijdende samenwerking structureel ter hand te nemen. Ze spraken er vandaag overin het Rijksmuseum Twenthe te Enschede. Het is de eerste keer dat de instellingen elkaar op deze schaal troffen.

Vanuit Münster zaten de Stadtbücherei, Filmwerkstatt, Filmfestival Münster, GI Theater Münster, Kunsthalle, Theater Münster, Sinfonieorchester Münster, Cuba Cultur, Westfälische Schule für Musik en Museum für Lackkunst aan tafel, vanuit Enschede de Bibliotheek, Concordia, Nederlandse Reisopera, Orkest van het Oosten, AKI, Wilminktheater, Jazzpodium de Tor en Rijksmuseum Twenthe/Twentse Welle. De ambitie is volgens demissionair wethouder Van Agteren 'uiteindelijk één gezamenlijk grensoverschrijdend aanbod te maken'.

De banden tussen Münster en Enschede wordt steeds intensiever, economisch, sociaal en dus ook cultureel. Sinds een paar maanden is de Letter of Intent met Münster in werking. In deze overeenkomst wordt gesproken over intensieve samenwerking tussen de steden op uiteenlopende terreinen, waaronder cultuur en evenementen.

Deel dit nieuws!