De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Drie voetbalclubs verhogen druk op politiek Rijssen over accommodatie

Drie voetbalclubs verhogen druk op politiek Rijssen over accommodatie

RIJSSEN - Een delgatie van de voetbalclubs Rijssen Vooruit, RKSV en Sportclub Rijssen gaat deze week met raadsfracties in de gemeente Rijssen-Holten in conclaaf om duidelijk te maken dat er een sportpark moet komen in de nieuwe woonwijk Opbroek. Tot nu toe zouden vooral de drie christelijke collegepartijen SGP, ChristenUnie en CDA de boot afhouden, en zou de vierde coalitiepartij GemeenteBelangen zich er met tegenzin bij neergelegd hebben.

In de onderhandelingen over een nieuw college kan dit veranderen. Dat zou volgens de drie voetbalclubs ook op inhoudelijke argumenten dringend noodzakelijk zijn. Ze hopen daarvan nu ook SGP, ChristenUnie en CDA te kunnen overtuigen.

Alle drie de verenigingen willen een fusie, wat tot een tweede grote zaterdagvoetbalclub in Rijsen zou leiden, naast Excelsior'31, dat op het sportpark De Koerbelt bivak houdt. Ook heeft Sportclub Rijssen er al zijn accommodatie. Een meerderheid in de gemeenteraad vindt tot nu toe dat al het voetbal er moet worden geconcentreerd op De Koerbelt, maar de clubs wijzen erop da dit onmogelijk is omdat daarvoor ook de baan van de hondenvereniging nodig is, maar het huurcontract met die vereniging is net weer voor vijf jaar verlengd. Een ander punt is dat Excelsior'31 groeit als kool en graag de accommodatie van Sportclub Rijssen erbij zou willen hebben.

Verder is een nieuwe accommodatie aan de andere kant van Rijssen nodig om de fusie der drie genoemde clubs doorgang te laten vinden, want Rijssen Vooruit heeft de velden en opstallen aan Wierdensestraat/Stokmansweg weliswaar verkocht aan een projectonwikkelaar die daar huizen wil bouwen. De deal is echter alleen mogelijk bij een vervangend sportpark, want Rijssen Voooruit kan schermen met het 'eeuwigdurend recht' (van de familie Jordaan) om op de huidige velden te voetballen. De gemeente op haar beurt ziet wel iets in woningbouw aan dit deel van de Wierdensestraat, omdat het de entree van Rijssen zou verfraaien.

Dat kan alleen als de bestaande accomodatie van RKSV aan de Enterstraat het domein wordt van de fusieclub; zonder deze accommodatie komt er zelfs geen fusie. RKSV beschikt over twee velden, waarvan er één eigendom van de parochie van de Heilige Dionysius en één van de gemeente Rijssen-Holten. Er is ruimte genoeg voor uitbreiding, mogelijk in relatie met de scholengemeenschap Reggesteyn en de skeelerclub Rijssen die er een baan heeft liggen.

 

 

 

Deel dit nieuws!