De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hofland ziet Luchthaven Twente als voorlopig Lelystad in Enschede

Hofland ziet Luchthaven Twente als voorlopig Lelystad in Enschede

ENSCHEDE/RIJSSEN - Het is 'tijd om nog eens goed na te denken' als het om het gebruik van de Luchthaven Twente in Enschede gaat. Dat heeft burgemeester Hofland van de gemeente Rijssen-Holten de wereld via sociale media laten weten. Hofland vindt dat Twente van nut kan zijn om het capaciteitsprobleem van Schiphol het hoofd te bieden, zeker nu Lelystad Airport op zich laat wachten. 'Gebruik capaciteit beter zoals Eelde en Enschede. Geeft ook economische kansen. Verkennen waard.'

Hofland denkt aan het lenigen van de ergste nood, bijvoorbeeld vluchten van Transavia en naar vakantiebestemmingen in Zuid-Europa. Eerder ketste een plan voor 'een compacte luchthaven in het groen' af omdat het niet uit zou kunnen. Onder druk van de toen nieuwe collegepartij D66 zag het gemeentebestuur helemaal af van regulier vliegverkeer en hebben de gemeente Enschede en de provincie Overijssel het krap vijfhonderd hectare omspannende gebied verkaveld in drie deelgebieden: natuur, recreatie en bedrijvigheid.

Veel voorzieningen voor vliegverkeer zijn overigens nog intact of reparabel, zoals verkeerstoren, landingsbanen, veiligheidsvoorzieningen en infrastructuur. Dat blijft ook zo, opdat er kan worden geland en opgestegen. De banen behoren tot de sterkste ter wereld. Er landt nu zelfs af en toe een Boeing, maar ze stijgen niet meer op, want worden in de bedrijvenparkzone van het gebied, de zogenoemde Technology BaseTwente, vakkundig deels ontmanteld en deels gesloopt.

 

Deel dit nieuws!