De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • SP mikt op steun Pro Hengelo voor behoud sociale huurwoningen

SP mikt op steun Pro Hengelo voor behoud sociale huurwoningen

HENGELO - In het nieuwe coalitieprogramma der gemeente Hengelo moet volgens de SP komen te staan dat sociale woningen met betaalbare huren indien het enigszins kan moeten worden gespaard voor de sloop. In de voorbije jaren was de SP de grootste collegepartij te Hengelo, maar ze is voorbij gestreefd door VVD en Pro Hengelo, waarvan de laatste 'een eind meegaat' met de SP. Volgens de SP moeten sociale huurwoningen alleen al blijven staan omdat nieuwe huurhuizen altijd duurder zijn, te duur voor de beoogde doelgroep.

{Overigens doet ook D66 in Hengelo mee aan de onderhandelingen over een nieuw college, en zijn CDA en PvdA uit de boot gevallen.) 

Dit speelde de afgelopen jaren onder meer in wijken als Driene en Hengelose Es. Daar kwam afgelopen jaar de discussie bij over de tiny houses (kabouterhuizen) in de stedelijke Bloemenbuurt en de woningen in de oude volkswijk De Nijverheid, waarbij met name de SP ijverde voor behoud. Behalve het financiĆ«le aspect (dus de huurprijs) speelt hier ook het (cultuur)historische belang van de honderdjarige wijk, die aan de geschiedenis van de industrie van Hengelo raakt en de sociale volkshuisvesting van de arbeiders. Bij een eventuele verduurzaming van woningen/wijken zou daarmee rekening moeten worden gehouden.

Deel dit nieuws!