De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bewoners flat Hengelo in actie tegen verhurende postbusfirma

Bewoners flat Hengelo in actie tegen verhurende postbusfirma

HENGELO – De bewoners van het onlangs opgeleverde flatcomplex aan de Jan Voermanstraat gaan, na overleg met de SP in Hengelo, uit hun midden een belangenvereniging oprichten om in elk geval de door hen vanwege half werk gemaakte kosten op de verhuurder te verhalen. Ze wijzen in dat verband onder meer op de te late oplevering en de slechte kwaliteit van de muren, die verre van ‘behangklaar’ bleken te zijn. Daardoor hebben de meesten van hen flinke kosten moeten maken waarvan ze vinden ze dat de verhuurder er wegens wanprestatie voor moet opdraaien.

Eigenaar van de 72 apppartementen is volgens SP-raadslid Mulder een ‘postbusfirma’ te Arnhem, die als Hengelo Excelsior Onroerend Goed BV staat ingeschreven een postbus en statutair is gevestigd aan de Meander in de Gelderse hoofdstad, waar overigens nog tientallen andere postbussen zijn ingeschreven. Blijkens informatie van de Kamer van Koophandel is er één werknemer. De verhuur van de flats aan de Jan Voermanstraat te Hengelo is in handen gelegd van ACM Makelaars te Nijmegen.

De flatbewoners vinden het ‘volstrekt onvoldoende’ dat de verhuurder slechts een compensatie van een halve maand huur wil verlenen. Dit bedrag zou niet opwegen tegen de extra kosten die gemaakt zijn en de lange duur van de overlast, doordat de woning na oplevering niet snel kon worden ingericht. Veel bewoners zijn nog bezig met de reparatie van de muren, en enkelen kunnen daarom hun woning nog niet betrekken. Daar komt nog bij dat de communicatie over de problemen verre van goed zou verlopen. Mails worden niet of vaag beantwoord. Bewoners die een fietsenhok willen gebruiken of een berging of een garage willen huren zouden geen respons krijgen.

Deel dit nieuws!