De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede ziet af van topsportbad bij UT; toekomst De Brug ongewis

Enschede ziet af van topsportbad bij UT; toekomst De Brug ongewis

ENSCHEDE – De bouw van een topsportzwembad bij de Universiteit Twente in Enschede is van de baan. Uit onderzoek blijkt volgens de gemeente dat het weliswaar ‘een mooie ambitie voor de stad’ was, maar een structureel tekort van ruim een half miljoen zou opleveren.

Dit bedrag is, meldt 'het stadhuis' in een persbericht, noch door de gemeente Enschede noch door Universiteit Twente, gebruiker ROC van Twente of sportbedrijf Sportaal op te vangen. Tijdens een bestuurlijk overleg tussen gemeente, Universiteit Twente en ROC van Twente is geconcludeerd dat een topsportbad onhaalbaar is.

In zijn oogstjaar besloot de gemeenteraad van Enschede tot een investering van zestien miljoen voor de bouw van een overdekt zwemcomplex met een wedstrijdbad, een sportbad en een warmwaterbad op de locatie Diekman, naast het bestaande buitenbad. De raad gaf daarbij het college van burgemeester en wethouders opdracht te onderzoeken of een topsportbad op het terrein van de Universiteit Twente. Dit in plaats van het nieuw te bouwen wedstrijdbad op Het Diekman.

De bouw van het nieuwe zwemeldorado op Het Diekman gaat gepaard met de sluiting van Het Slagman in Enschede-Noord en De Brug van Glanerbrug, wat nogal wat politieke golfslag opleverde. Zo waren de collegepartij BBE en de toenmalige oppositiepartij PvdA fanatiek tegen sluiting van De Brug. BBE  beloofde erop terug te komen en is nu de absolute machthebber in het de nieuwe coalitie, waar na een absentie van vier jaar ook de PvdA toetreedt.

Deel dit nieuws!