De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Aannemer herstelt schade en levert buurthuis Dolphia maandag op

Aannemer herstelt schade en levert buurthuis Dolphia maandag op

ENSCHEDE - Het nieuwe buurthuis in Dolphia te Enschede gaat maandag, conform de planning, gewoon door. Dat heeft de gemeente laten weten. Eerder was er berichtgeving in media over afstel of tenminste uitstel vanwege de brand die in de nacht van woensdag op donderdag woedde. De gemeente heeft nu laten weten dat er ‘een kleine brand geweest bij het buurthuis De Droom van Dolphia’, maar dat politie en brandweer snel ter plaatse waren en hebben de brand kunnen blussen, waardoor de schade beperkt bleef.

De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht, maar contact tussen gemeente en aannemer heeft duidelijk gemaakt dat de schade eenvoudig kan worden hersteld en dat het gebouw maandag dus zal worden opgeleverd. Daarna volgen nog wat werkzaamheden, waaronder de inrichting.

Het buurthuis in het hart van Dolphia is een initiatief van de bewoners. Voor de financiering werd vorig jaar oktober de eerste Sociale Hypotheek van Nederland verstrekt. Deze hypotheek wordt door de buurtbewoners afbetaald met maatschappelijke diensten, zoals buitenschoolse opvang of computercursussen voor ouderen. Daarnaast wordt het buurthuis de komende maanden afgebouwd en ingericht met inzet van vrijwilligers uit de buurt. Op die manier worden de kosten van de verrijzenis laag gehouden en worden de wijktrots en betrokkenheid gestimuleerd.

De officiële opening staat gepland voor15 september. Het bewonerscomité dat de werkzaamheden coördineert is volgens een persbericht van de gemeente ‘uiteraard geschrokken van de brand, maar blij met de snelheid waarmee de schade hersteld wordt’. Het comité gaat er dan ook van uit dat het buurthuis op 15 september feestelijk geopend wordt en dat de ‘Droom van Dolphia’ een plek wordt waar trotse buurtgenoten met veel plezier naar toe komen.

Deel dit nieuws!