De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Tweehonderdste opleidingsvoucher voor Koskamp in Den Ham

Tweehonderdste opleidingsvoucher voor Koskamp in Den Ham

DEN HAM - Het bedrijf Koskamp Automaterialen in Den Ham ontvangt morgen de tweehonderdste voucher van het Duizend Kansen Plan. Dat plan richt zich op mensen die moeilijk betaald werk kunnen vinden, onder wie jongeren, ouderen en vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders).

Gemeenten, scholen en bedrijven in Overijssel kunnen subsidie aanvragen voor een leerwerktraject voor mensen uit deze doelgroepen. Het moet de kans op werkervaring en in het verlengde daarvan een vaste banen voor deze 'kwetsbaar' genoemde groepen vergroten. Het gaat om 33 functies in de logistieke gang van zaken bij het Hammer familiebedrijf.

Een leerwerktraject bestaat uit opleiding, begeleiding en werkervaring, dat vergroot de kansen op betaald werk. Het gaat bij Koskamp, een groothandel in automaterialen en banden, om functies in de logistieke sector.  Voor de gelegenheid komt gedeputeerde Van Hijum van FinanciĆ«n en Economie naar het bedrijf in Den Ham. 'Door te kijken naar de mogelijkheden in plaats van de beperkingen en door mensen de juiste aandacht, coaching en opleiding te bieden kunnen ze zich ontwikkelen tot waardevolle krachten voor ons en voor de arbeidsmarkt.'

Deel dit nieuws!