De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Herberg Swaen wil terras op autovrije Brink en Ons Erfgoedprijs

Herberg Swaen wil terras op autovrije Brink en Ons Erfgoedprijs

DEN HAM – Met het kerkelijk centrum Het Anker in Vroomshoop is Herberg Swaen in Den Ham kandidaat voor de prijs van de Stichting Ons Erfgoed aan de Brink in Den Ham.

De prijs is destijds ingesteld ter stimulering van het behoud van karakteristieke panden en objecten in de voormalige gemeente Den Ham, omvattend de kernen Den Ham, Geerdijk en Vroomshoop.

Het pand aan de Brink te Den Ham was als timmerwerkplaats in gebruik. Oorspronkelijk diende het markante pand als onderkomen van bierbrouwerij De Witte Swaen én als herberg.

 In de jaren rond 1900 woonde wethouder Middendorp er, wiens naam nog verbonden is aan het aan de Grotestraat gelegen Middendorpshuis. Het pand herkreeg recent weer de functie van een herberg, toen Anita Hekman en Alain Smit hier Herberg Swaen startten. Er zijn vier gastenkamers. ‘Ze zijn meestal alle vier bezet’, aldus Hekman.

Daarenboven willen de uitbaters de idyllische brink met zijn markante muziekkoepel vóór hun karakteristieke pand benutten als terras. Ook café De Brink en de  belendende pizzeria hebben er wel oren naar en het gemeentebestuur wil meewerken door de Brink parkeervrij te maken. Daartegen zijn trouwens drie bezwaarschriften van omwonenden ingediend die vinden dat ze straks de auto huns bedunkens iets ver van hun woning moeten parkeren.

Deel dit nieuws!