De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twee zonneparken Hof van Twente, in Herike/Elsen en Ambt Delden

Twee zonneparken Hof van Twente, in Herike/Elsen en Ambt Delden

HERIKE-ELSEN/AMBT-DELDEN – Op het tien hectare omspannende terrein van het voormalige asielzoekerscentrum in de buurtschap Herike-Elsen aan de Rijssense kant van Markelo komt volgens de planning een grondgebonden zonnepark met een omvang van acht hectare. Een eens zo groot zonnepark, dus zestien hectare, is voorzien op de voormalige stortplaats ’t Rikkerink in Ambt-Delden. Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Hof van Twente stelt de gemeenteraad voor met beide initiatieven akkoord te gaan.

Het terrein in Herike-Elsen werd tot 2012 gebruikt voor de opvang van asielzoekers, waarna het bedrijf Powerfield kocht eind 2016 de gronden kocht met het voornemen om er een grondgebonden zonnepark te realiseren met een oppervlakte van circa acht hectare.

De buurtschap Herike-Elsen heeft deze ontwikkeling aangegrepen om de resterende twee hectare in te richten met sociaal-maatschappelijke voorzieningen voor de buurtschap, om Herike-Elsen vitaal en betrokken te houden. De buurtschap heeft zich hiertoe verenigd in een buurtcoöperatie, wat op den duur financieel aantrekkelijk kan zijn voor de inwoners van de dubbelkern. 

Deel dit nieuws!