De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Wethouder in Hengelo hekelt 'belachelijk' plan dividendbelasting

Wethouder in Hengelo hekelt 'belachelijk' plan dividendbelasting

‏HENGELO - De geplande afschaffing van de dividendbelasting ten faveure van een paar multinationals stuit ook in gemeenten op weerstand, in elk geval in Hengelo. Dat blijkt uit een tweet van wethouder Van Wakeren. 'We moeten in Hengelo miljoenen bezuinigen in de Jeugdzorg en WMO, terwijl buitenlandse aandeelhouders miljarden vrijstelling krijgen.'

De nieuw aangetreden wethouder van Pro Hengelo rept over een 'belachelijke situatie', want: 'Het geld kan ook worden besteed om de problemen in de Jeugdzorg te helpen oplossen.' Van Wakeren is wethouder van de partij die in stemmental de grootste van Hengelo werd, maar qua zeteltal (zes) de VVD naast zich weet. Beide partijen traden bij de coalitievorming toe tot het college van burgemeester en wethouders, naast de zittenblijvers SP en D66.

Van Wakeren claimde en kreeg de portefeuilles Jeugdzorg en Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en nam Cultuur over van D66-collega Bruggink. Het zijn hoofdpijn dossiers, de cultuur vanwege de Hengelose emoties als de samenwerking met Enschede aan de orde is. Op het gebied van Jeugdzorg en WMO heeft Hengelo, net als andere gemeenten, oplopende tekorten, bij ongewijzigd beleid tot 8,9 miljoen euro in 2020. De gemeente moet dus snijden, maar dat doet pijn in de samenleving. En dan is het volgens Van Wakeren navrant als de rijksoverheid een bedrag van twee miljard vrijspeelt om de dividendbelasting voor de buitenlandse aandeelhouders van een aantal multinationals, waaronder Shell en Unilever, af te schaffen.

Deel dit nieuws!