De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home

Beens bepleit windmolens langs snelwegen, waaronder de A1

RIJSSEN/HOLTEN – De gemeente Rijssen-Holten opteert voor het plaatsen van  windmolens bezijden de snelweg naar Deventer. Het belangrijkst argument is dat deze optie de mogelijkheid biedt de ‘torenhoge’ windvangers langs de weg te plaatsen. Dat is volgens wethouder Beens planologisch en strategisch en psychologisch de meest verkiesbaar, want minder belastend voor mens en dier dan de masten die een hoogte hebben van twee meter tachtig of hoger, tot mogelijk eens zo hoog.

Een ander aspect dat Beens aanroert is dat een keuze voor het plaatsen van ‘torenmolens’ bezijden een snelweg ook betekent dat ze de sociaaleconomische vooruitgang ten plattelande niet in de weg zitten. De gemeente heeft namelijk ook grond nodig voor de bouw van woningen en andere voorzieningen, plus stiltegebieden voor mens en dier. Het is een discussie die in dit bestek zo ongeveer elke provincie raakt.

Aangezien veel gemeenten, waaronder in Twente, noodgedwongen moeten woekeren met de beschikbare ruimte in stad en ommeland lijkt concentratie van functies een begaanbare route, waarover overigens de provincie Overijssel volgende maand een keuze dient maken. Het uur van de waarheid nadert, komende week, in het epicentrum van bestuurlijk Overijssel. over anderhalve week, met bijkans 120 insprekers...

later meer

Deel dit nieuws!