De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home

Riante geste wethouder De Way redt 't Hoge Vonder in Deurningen

DEURNINGEN - Het zal uiteindelijk de gemeente Dinkelland zijn die met een fikse subsidie het voortbestaan van de sporthal ’t Hoge Vonder in Deurningen veilig moet stellen. Een vernieuwd bestuur gaat daarmee aan de slag. De keuze voor de gemeenteraad is simpel: na jaren van wankelmoedig bestuur en oplopende financiële tekorten moest er linksom of rechtsom iets gebeuren.

Het leek er enige tijd  sterk op dat de afgelopen jaren het ene gat met het andere werd gedicht. Het voormalige bestuur was niet van kwade wil, maar incapabel om de stevenen te wenden; het leidde tot een aaneenschakeling korte termijn-maatregelen. Zo namen de tekorten voortdurend toe, tot uiteindelijk zo'n zeven ton - en verder oplopend

Het was duidelijk dat de gemeente financieel over de brug moest komen om't Hoge Vonder. Daar is de gemeente toe bereid, zij het onder straffe regie, zo liet wethouder De Way weten - bovendien aan de leiband van de bestuurlijk verantwoordelijke wethouder. In de gemeenteraad maakten het raadslsleden Demmer van de VVD  een Tijkotte van Lokaal Dinkelland zich er sterk voor.

 

Deel dit nieuws!