De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home

Plan bestuurlijke fusie Noordik in Almelo en Reggesteyn Nijverdal

ALMELO/NIJVERDAL – De christelijke scholengemeenschappen Het Noordik in Almelo en Reggesteyn  in Hellendoorn bereiden  een fusie van beide  scholen voor voortgezet onderwijs voor. Er is een intentieverklaring opgesteld waarin gewag wordt gemaakt van  een integratie/fusie per 1 januari 2026.

De Raden van Toezicht van beide stichtingen hebben aangegeven voorstander te zijn van deze ontwikkelingen. Ook de medezeggenschapsraden hebben instemming gegeven op het onderzoek en blijven nauw geïnformeerd over het proces.

Een mogelijke bestuurlijke fusie zou geen directe gevolgen voor het onderwijs dat nu op de scholen gegeven wordt.  Het Noordik heeft drie vestigingen (Almelo, Vriezenveen en Vroomshoop) en is één van de moederscholen van het Alma College. Reggesteyn heeft twee vestigingen (Nijverdal en Rijssen). Deze scholen blijven bestaan. Een fusie tussen de scholen zou nu niet aan de orde zijn. Elke school behoudt zijn specifieke karakter, onderwijsvisie, en lokale verbondenheid. Voor de ouders/verzorgers en de leerlingen zou er niets veranderen.

 



Deel dit nieuws!