De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Scholenfusie in Enter kleiner dan gedacht; De Roerganger haakt af

Scholenfusie in Enter kleiner dan gedacht; De Roerganger haakt af

ENTER – Er zijn na het afhaken van  de protestants-christelijke basisschool De Roerganger van de aanvankelijk drie basisscholen in Enter die zouden fuseren nog  twee over, waardoor de fusie beperkt blijft tot De Talenter en De Wegwijzer. De gemeente betaalt niettemin meer geld voor onderzoek naar de haalbaarheid, bijna een verdubbeling, want 40.000 euro in plaats van 25.000 euro. Het onderzoek richt zich nu op de samenvoeging van de twee rooms-katholieke scholen De Wegwijzer en De Talenter op een nieuwe plek in het dorp.

Aanvankelijk besloot De Roerganger na ampel beraad (dat wel)  en een gesprek adviesbureau Kleissen (dat ook) met mee te doen aan het onderzoek. Dat kostte vanwege meer scenario’s dus vijftienduizend euro meer dan gedacht en vervolgens haakte De Roerganger toch te elfder ure, namelijk bij de presentatie van het bouwplan, toch weer af in de bespreking over nieuwbouw. Volgens wethouder Braamhaar gebeurde dat uit vrees voor verlies van identiteit.

Braamhaar stelt tussen de regels door dat bij de ontploffing van het proces ook een rol speelde dat De Roerganger een andere rechtsvorm heeft dan De Talenter en De Wegwijzer, namelijk de lokale Vereniging Scholen met de Bijbel Wierden-Enter respectievelijk de bovenlokale Stichting Katholiek Onderwijs Twenterand. Daarbij was er volgens de wethouder op het reformatorisch erf uiteindelijk gehechtheid aan eigen ingang, eigen sfeer en eigen speelplaats.  

Deel dit nieuws!