De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Peppelman wil alle sportvelden Haaksbergen rookvrij; Haacky voorop

Peppelman wil alle sportvelden Haaksbergen rookvrij; Haacky voorop

HAAKSBERGEN – De gemeente Haaksbergen wil op afzienbare termijn alle sportaccommodaties rookvrij maken. Dat heeft wethouder Peppelman vanavond gezegd in een commissievergadering ten gemeentehuize. Aan de orde was een borgstelling voor de hockeyvereniging Haacky. Het raadslid Waanders van de PvdA vroeg of de accommodatie rookvrij wordt. Haar partijgenoot en wethouder zei daar van uit te gaan en het bij alle sportclubs te willen.

Uit de bespreking bleek dat de gemeenteraad van Haaksbergen per hamerslag zonder discussie akkoord met de aanleg van een ‘waterveld’ op het sportcomplex van Haacky. Er is een investering van bijna een half miljoen mee gemoeid. De vereniging neemt door zelfredzaamheid voor zo’n 25.000 werk uit handen. De gemeente stelt zich garant voor vijftig procent van de lening van 466.000 euro die de vereniging opneemt. De looptijd bedraagt twaalf jaar, waardoor de jaarlijkse afbouw 11.125 euro bedraagt. In commissieverband lieten alle politieke partijen weten het initiatief toe te juichen. Het waterveld vervangt op de accommodatie in Groot Scholtenhagen een natuurgrasveld, ook eigenhandig door leden van Haacky verwijderd. Rondom het veld komt ledverlichting.

De hockeyclub is in 1973 ontstaan. Er zijn zowel prestatieve als recreatieve teams binnen de vereniging. Het eerste vrouwenteam speelt derde klasse en het eerste mannenteam vierde klasse. Daarnaast komen zes seniorenteams en 32 juniorenteams in competitieverband uit.

Deel dit nieuws!