De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Faillissement van Zwanenhof/Zorghotel; verkoop Asielzoekerscentrum

Faillissement van Zwanenhof/Zorghotel; verkoop Asielzoekerscentrum

ZENDEREN - Het failisement van het bezinningscentrum De Zwanenhof te Zenderen betekent dat de bouw van het zorghotel bij het oude retraitehuis annex activiteitencentrum per direct stil komen te liggen en dat de toekomst ongewis. Het is aan curator Daniëls om de mogelijkheden in kaart te brengen. De meest voor de hand liggende optie is verkoop in zijn geheel of in delen.

De bouw van het zorghotel moest de redding van De Zwanenhof worden, maar is de molensteen gebleken, temeer daar omwonenden en landeigenaren in de omgeving de bouw van het zorghotel in rechte bestreden, wel steeds vergeefs, maar de tijd werkte in hun voordeel. Het geld van de toch al noodlijdende Zwanenhof raakte op en dat culmineerde vandaag in het faillissement.A

Asielzoekerscentrum

De gemeente Borne betreurt de ontwikkeling, maar kan weinig anders doen dan afwachten. In het gebied tussen Azelo en Tusveld staat nabij De Zwanenhof ook nog het voormalige internaat en bijna voormalige asielzoekerscentrum. De gemeente wil het zo snel mogelijk verkopen, als geheel of in delen, met voorrang voor kandidaat-kopers uit de gemeente. Ook zal er, zo zegde wethouder Kotteman de gemeenteraad toe, nog een bijeenkomst plaatsgrijpen voor de buurt. Het gemeentebestuur wil in principe meewerken aan een wijziging van de bestemming en zelfs aan afbraak om een jaarlijkse last van ruim een ton te voorkómen.

Deel dit nieuws!