De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Burgemeester Twenterand na wethouder Losser in Brummen aan slag

Burgemeester Twenterand na wethouder Losser in Brummen aan slag

VRIEZENVEEN/LOSSER - Waarnemend burgemeester Van der Kolk van de gemeente Twenterand gaat aan de slag als 'verbredingsofficier' in de gemeente Brummen met als opdracht het college van burgemeester en wethouders uit te breiden en een nieuw 'regeerakkoord' te vormen. De verbreding zou nodig zijn om meer bestuurskracht te ontwikkelen. Van der Kolk gaat dat als tussentijds formateur bestuurlijk begeleiden. Ze volgt daarmee informateur Prins op die wethouder namens de VVD is in de gemeente Losser. Beiden kennen de streek en de cultuur.

In de gemeente Brummen vormen VVD, PvdA en CDA met respectievelijk vier en twee keer drie zetels de coalitie, nadat  wethouder Wartena van Lokaal Brummen voor de zomer opstapte. Dat is een krappe meerderheid met tien van de negentien zetels. Prins adviseerde een brede coalitie, met GroenLinks (drie zetels) en D66 (twee zetels) erbij,  doch met niet meer dan drie formatieplaatsen, dus met deeltijdwethouders. Van der Kolk, zelf politica van de in Brummen niet vertegenwoordigde ChristenUnie, kreeg gisteren de formatieopdracht en moet proberen meer draagvlak voor deze 'brede coalitie' te vormen, maar ondertussen lijkt ook de grootste partij, zijnde de VVD met vier raadsleden in de fractie, in het hopeloos verdeelde Brummen buiten de boot te vallen.

De waarnemend burgemeester van de ChristenUnie heeft het 'beroep' voor een reformatie aangenomen. Ze is als waarnemend burgemeester aan de rand van Twente aan haar laatste loodjes bezig, tot begin volgend jaar, als er een opvolger aantreedt in de vacature Visser.

 

Deel dit nieuws!