De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Plannen voor losweken GGD (ook vaccinatiegeld) uit Regio Twente

Plannen voor losweken GGD (ook vaccinatiegeld) uit Regio Twente

BORNE – Het streven van een aantal Twentse gemeenten, waaronder Borne, is dat de GGD in de regio eigenstandig beslissingen kan nemen over de besteding van geld, bijvoorbeeld over het vaccineren van mensen. ‘We willen daar meer invloed op en daar zijn we dus hard mee bezig’, aldus wethouder Velten van Borne in reactie op vragen van het raadslid Donkers van PvdA/GroenLinks in de Bornse gemeenteraad.

'Eén van de discussies is de GGD te ontvlechten uit de Regio, zodat niet telkens gegraaid kan worden uit allerlei potjes', gaf Velten een inkijkje in het streven van zijn collega-wethouders en hem.

Het raadslid Donkers, in het eerste decennium van deze eeuw zelf wethouder te Borne, kaartte onlangs aan dat de Regio Twente van de rijksbijdrage voor vaccinatie behoorlijk wat geld overhoudt en dit wil gebruiken om meer ambtenaren bij het regiobestuur aan te stellen. Dat valt volgens Donkers te betreuren, omdat je ook zou kunnen reserveren, zeker als het om de GGD gaat. Er kan zomaar iets gebeuren, een ramp of een epidemie, waarna extra geld nodig is voor vaccinatie, preventief of curatief. Daar is Velten het mee eens en daarom ijvert hij voor reservering.

Het algemeen bestuur van de Regio Twente heeft al besloten een deel van de formatieuitbreiding bij de Regiio Twente te betalen met een bedrag van 188.000 euro uit het vaccinatieprogramma.

 

Deel dit nieuws!