De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Raad in Enschede maant Diepemaat tot spoed woonwagenlocatie

Raad in Enschede maant Diepemaat tot spoed woonwagenlocatie

ENSCHEDE - De gemeenteraad van Enschede wil dat er tempo wordt gemaakt in de zoektocht naar een plek voor woonwagens, maar wethouder Diepemaat stelt dat hij wel wil, maar dat hij geen ijzer met handen kan breken. De raad wijst er ook in dit geval er een weg  moer zijn als er een wil is. Diepemaat belooft dat hij alles uit de kast haalt om het voor elkaar te boksen, maar laat ook weten er een zwaar hoofd in te hebben.

De gemeenteraad laat het er niet bij zitten en een aantal fracties wil volgende maand met een motie komen om Diepemaat te dwingen in elk geval een 'locatieonderzoek' in te stellen. Ook de mensen die op een plek wachten hebben het ondertussen helemaal gehad met de wethouder, die hen nu al jaren 'aan het lijntje' zou houden. Volgens zegsman Pril noemt Diepemaat steeds een bedrag van 1,7 miljoen dat nodig zou zijn, maar dat hij niet heeft. Het is naar de mening van Pril 'een afschrikbedrag', want de woonwagenbewoners, zo'n twintig in getal, willen overal wel naar toe, behalve in de woorden van Pril 'van het kastje naar de muur'. 

Veel raadsleden willen actie en tempo, zowel oppositiepartijen als coalitiepartijen, met name PvdA (Boersma), D66 (Van Dijk en Burgerbelang (Teutelink); ze willen dat Diepemaat niet langer talmt en met de handen in de lucht blijft staan, zich beroepend zijn afhankelijkheid van de bereidwilligheid van woningcorporaties en grondposities. 'Het staat gewoon in onze Woonvisie en dus moet het gebeuren', voegden Teutelink en Van Dijk de wegduikende wethouder toe. Het lijkt erop dat de raad Diepemaat volgende maand  zal dwingen aan het werk te gaan en dat de wethouder dan op zijn beurt boter bij de vis eist, dus een budget om de raadswens uit te voeren.

 Er is volgens de Diepemaat tien mille per plek nodig, dus bij elkaar twee ton.

Deel dit nieuws!