De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Almelo gaat serieus werk maken van nieuw (duurzaam) zwembad

Almelo gaat serieus werk maken van nieuw (duurzaam) zwembad

ALMELO – De bouw van een nieuw zwembad in Almelo vergt naar verwachting een investering van zo’n twaalf miljoen euro, maar de jaarlasten zullen in vergelijking met nu structureel afnemen, vooral doordat verduurzaming minder energielasten betekent, wat een besparing van een half miljoen aan jaarlasten betekent. Om die reden heeft de gemeenteraad besloten tot het houden van een onderzoek én het opstellen van een programma van eisen. Voor deze 'voorontwerpfase' trekt de gemeente een bedrag van 87.400 euro uit.

Het ‘zwembad van de toekomst’ verrijst op de huidige plek aan de Sluiskade Noordzijde. Het gaat om een nieuwe binnenbad, waarbij de recreatieve voorzieningen (speelweide/daghoreca) die er zijn kunnen worden geoptimaliseerd.

Stiekem rekent de gemeente ook op meer bezoekers uit omliggende gemeenten, waaronder Twenterand en Wierden. Overigens zal Twenterand - vermoedelijk nog dit jaar - een plan voor een nieuw zwembad in Vriezenveen presenteren. De buurgemeente Wierden heeft ervoor gekozen in haar overdekte zwembad De Kolk, waarmee ook de optie van een gezamenlijk zwembad op de 'oude grond' van Het Wendelgoor is vervallen. Alle gemeenten gaan met hun investeringen in zwembaden trouwens uit van regionale aantrekkingskracht.

 

Deel dit nieuws!