De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Buurtbus gaat Tubbergen verbinden met de 'grote stad' Hardenberg

Buurtbus gaat Tubbergen verbinden met de 'grote stad' Hardenberg

TUBBERGEN/HARDENBERG - Er komt een nieuwe buurtbusroute die Tubbergen en Hardenberg met elkaar verbindt. De rechtstreekse verbinding tussen beide gemeenten komt tot stand door het verknopen van de twee bestaande buurtbuslijnen 591 en 598. Dat gebeurt bij de kerk in Bruinehaar, want zo simpel kan het soms zijn.

De gemeentebesturen juichen de verbinding van hartje Tubbergen en centrum Hardenberg toe en zijn om die reden volgende week bij de inwijding bij bushalte Driesprong in Bruinehaar. Vooral met het oog op schoolbezoek (Vechtdal College), winkeldrift en ziekenhuisgang voorziet de busverbinding naar verwachting in een behoefte.

De nieuwe verbinding is in overleg met  de beide buurtbusverenigingen, de provincie Overijssel en vervoerder Keolis op de klos gekomen en zal de reistijd aanmerkelijk bekorten, tot zo'n veertig minuten.Er ligt een onderzoek van studenten van de hogeschool Saxion te Enschede naar de behoefte benevens de haalbaarheid aan ten grondslag.

Er is via buurtbus 591, die ook op donderdagavond en zaterdag rijdt, een directe verbinding tussen Tubbergen en Bruinehaar, via Langeveen en Geesteren. Er kan in Geesteren kan bij de Knoefbakker worden overgestapt op de streekbus.

Deel dit nieuws!