De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuwbouw woningen aan Witvoeten- en Gravenstraat in Almelo

Nieuwbouw woningen aan Witvoeten- en Gravenstraat in Almelo

ALMELO – Aan de Witvoeten- en Gravenstraat  te Almelo gaat de woningcorporatie Beter Wonen 54 woningen slopen om plek te creëren voor 51 nieuwe huizen. Sloop en bouw maken deel uit van een groter verduurzamingsprogramma van 630 woningen voor planmatig onderhoud, asbestsanering en isolerende maatregelen. In de Witvoeten- en Gravenstraat bleek dit onmogelijk daarom is daar gekozen voor herbouw, wat in deze volksbuurt stevig ingrijpt.

Toch is het volgens de corporatie nodig, want doordat in de huidige woningen aan beide straten spouwmuren ontbreken zijn effectieve isolatie en grootschalige renovatie onmogelijk. Bovendien zouden volgens de corporatie de kosten van verbouw dusdanig zijn dat nieuwbouw van woningen in de sociale huursector een meer reële optie is, die met de huurders is besproken. De bewoners tijdens sloop en bouw elders wonen. Ze kunnen met urgentie verhuizen naar elders in de stad of op termijn één der toekomstige eengezinswoningen aan hun ‘eigen’ straat betrekken.

Alle bewoners zijn thuis bezocht, waarbij de persoonlijke situatie en wensen werden besproken. Beter Wonen heft laten weten vornemens te zijn de bewoners ‘intensief’ te begeleiden voor, tijdens en na de werkzaamheden. Naar verwachting kunnen medio 2022 de eerste bewoners terugkeren naar hun vertrouwde straat, zij het dan wel in een nieuwe woning.

Deel dit nieuws!