De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Zwaar weer boven voor Wonderryck en nog meer donkerte op komst

Zwaar weer boven voor Wonderryck en nog meer donkerte op komst

DENEKAMP - Het aantal bezoekers aan het Natuurhistorisch Museum Wonderryck loopt dramatisch terug en mede daardoor verkeert het in zwaar weer. Dat de directeur is vertrokken (naar een museum in Nijmegen) komt dan niet bepaald gelegen. Ook zijn twee bestuursleden  teruggetreden.

Volgens het raadslid Zwiep dreigt nu ook de VVV haar vestiging in het museumpark op te geven, wat opnieuw ten koste zou gaan van het bezoekersaantal. In een reactie stelt wethouder Duursma dat ze weet heeft van de mogelijke VVV-vlucht, maar dat het nog lang niet zeker is.

Dat het stormt en schuimt voor het oudste natuurhistorisch museum van Nederland, ooit (in 1911) ontstaan op initiatief van 'Meester' Bernink als Natura Docet om het verhaal van (Noordoost) Twente te verbeelden en te vertellen, moge ook blijken uit het mogelijke verlies van (een deel van de) provinciale subsidie. Wonderryck maakt onderdeel uit van de museale infrastructuur in Overijssel, maar gedeputeerde De Witte is bezig met een heroriƫntatie en heroverweging.

 

Deel dit nieuws!