De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nijhof-Wassink lijft Ecotrans in: tweehonderd mensen en 110 trucks

Nijhof-Wassink lijft Ecotrans in: tweehonderd mensen en 110 trucks

RIJSSEN – Het transportbedrijf Nijhof-Wassink te Rijssen neemt alle activiteiten, vestigingen en medewerkers van Ecotrans in Vorden over. Het gaat om een voornemen, want onder het voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt. Dit is noodzakelijk vanwege de impact, wan tweehonderd werknemers erbij en 110 vrachtwagencombinaties. De naam Ecotrans blijft op vrachtwagencombinaties staan, zo wordt gezegd.

Met de overname denkt Nijhof-Wassink de markt nog beter bedienen. Beide bedrijven zijn werkzaam in het transport van veevoeders en additieven voor de veevoederindustrie. ‘We investeren volop in nieuwe technologieën en doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat onze chauffeurs en planners in een goede, prettige en veilige omgeving kunnen werken’, aldus directeur Schiphorst van Nijhof-Wassink ter verklaring van de overname.

Nijhof-Wassink is volgens Schiphorst met dertienhonderd medewerkers in vijf thuislanden nu al internationaal specialist in het vervoeren van bulkgoederen voor de chemische en veevoederindustrie. Vanuit de divisie Feed Logistics bevoorraadt Nijhof-Wassink wekelijks vijfduizend boerenbedrijven in heel Europa. Met de overname van Ecotrans verzorgt het transportbedrijf naast het bulktransport nu ook distributie van zak- en stukgoed naar de eindklant.

Volgens directeur-eigenaar Den Hollander van Ecotrans, die na de fusie vertrekt, is de overname op de langere termijn de beste optie voor zijn bedrijf. ‘In de gesprekken met Nijhof-Wassink ontstond een bijzondere klik en goed gevoel. Het een hecht familiebedrijf met een sterke focus op zijn mensen. In deze nieuwe opzet worden wij onderdeel van de Nijhof-Wassink Groep, onder de naam Ecotrans.’

Deel dit nieuws!