De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Napoleon wint zoveel jaar na Waterloo Slag om Stadsprijs van Almelo

Napoleon wint zoveel jaar na Waterloo Slag om Stadsprijs van Almelo

ALMELO – Voor de derde keer was het Historisch Festival te Almelo genomineerd, maar nu sleepte het dan toch de Stadsprijs der gemeente Almelo in de wacht. Geheel volgens verwachting, want het moest ervan komen in dit tijdsgewricht, want Almelo is in de ban van liberale veldheren en dat zijn de nakomelingen van Napoleon in Almelo.

Afgelopen mei vond in het Schelfhorstpark van Almelo de vierde editie  van het Historisch Festival Almelo plaats, met als hoogtepunt de Slag om Ruigenrode waarbij amateuracteurs deze veldslag naspelen in Napoleontische stijl, met in het huidige VVD-raadslid Makkinga in de rol van de Franse veldheer/keizer. Er valt telkenjare in het  tentenkamp te bezoeken en er zijn veel randactiviteiten, waaronder kinderspelen, muziekoptredens en workshops. Alle activiteiten hebben een historisch tintje.

De tweejaarlijkse publiekstrekker werd al vaker genomineerd voor de Stadsprijs van Almelo, maar greep altoos mis, maar dit jaar niet, want liet de andere genomineerden, te weten de Stichting De Eethoek en de Zomerschool voor Senioren, uiteindelijk achter zich. En zo was het ten stadhuize de liberale burgemeester Gerritsen die de liberale Napoleon en de ook al liberale festivalbestuursvoorzitter Willems verblijdde  met de Stadsprijs.

 

Deel dit nieuws!