De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Inzicht gevraagd in problematische schuldenlast inwoners Hellendoorn

Inzicht gevraagd in problematische schuldenlast inwoners Hellendoorn

NIJVERDAL – De raadsfracties van collegepartij GroenLinks en oppositiepartij PvdA in de gemeente Hellendoorn willen van het college van burgemeester en wethouders weten of het mogelijk is problematische schulden van inwoners die in de schuldhulpverlening zitten kwijt te schelden. Dat vragen de leidslieden Ter Harmsel van GroenLinks en Geujen van de PvdA.

Beide fracties wijzen er in een set vragen aan het college op dat de begrotingspost voor schuldhulpverlening in Hellendoorn de afgelopen jaren onverminderd hoog is (gebleven) en dat D66-wethouder Overmeen eerder meldde dat de gemeente regelmatig schulden kwijtscheldt. Ter Harmsel en Geujen willen weten hoeveel inwoners van de gemeente Hellendoorn met structurele schulden kampen, of gaat het hier alleen mensen betreft voor wie terugbetaling geen optie meer is en of er ook inwoners in de schuldhulpverlening zitten die niet voor kwijtschelding in aanmerking komen, maar waarvan de schulden wel problematisch genoemd kunnen worden.

Ten slotte informeren Ter Harmsel en Geujen naar de som van alle ‘problematische’ schulden van inwoners der gemeente Hellendoorn. Ze hopen dinsdag al inzicht te krijgen.

Deel dit nieuws!