De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Veilige speeltuin in Saasveld vanwege inzet van Bruins en de buren

Veilige speeltuin in Saasveld vanwege inzet van Bruins en de buren

SAASVELD - Om een eind te maken aan glasscherven en ander vuil in de speeltuin aan De Slotweide te Saasveld hebben omwonenden en de eigenaar van discotheek Bruins de koppen bij elkaar gestoken en besloten een afsluitbare afrastering om de speeltuin te plaatsen. Enkele buurtbewoners hebben de sleutel van de poort en zorgen voor het sluiten en openen van de poort in de weekenden. Ook houden ze de speeltuin schoon en controleren ze of er iemand over de omheining is geklommen.

De Slotweide is al enige tijd doelwit van vernieling en versmering. Vooral in de nachten van zondag op maandag was het vaak raak. Om die reden gingen buurtbewoners het gesprek aan met eigenaar Bruins van de gelijknamige uitgaansgelegenheid in het dorp. Zo ontstond een burgerinitiatief, waarbij ook de gemeente Dinkelland werd betrokken, met als doelstelling de speeltuin een plek voor kinderen te laten blijven in plaats van een speeltuin voor Bruinsgangers.

Er is door Constructiewerken Twente een afsluitbare afrastering om de speeltuin geplaatst. Omdat de speeltuin op gemeentegrond staat, bekostigde de gemeente Dinkelland het andere deel. De afdeling Openbare Ruimte van de gemeente Dinkelland heeft laten weten meer te willen samenwerken met de bewoners, want dat zijn uiteindelijk de experts, de ogen en oren van de overheid.

Deel dit nieuws!