De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Buurt vreest hoogte en parkeeroverlast bij bouw Langestraat Delden

Buurt vreest hoogte en parkeeroverlast bij bouw Langestraat Delden

DELDEN –  Het plan voor de bouw van woningen op de plek van het pand waarin voorheen de Rabobank was gevestigd stuit op tegenstand. Het pand aan de Langestraat is gekocht door de projectontwikkelaar Nystaete Group. De bedoeling is momenteel er zes stadsvilla’s en drie penthouses te bouwen. De nieuwbouw zou Theldenhof gaan heten.

Het aanvankelijke plan voor twaalf appartementen ging van tafel. De nieuwe variant is massiever en hoger en dat stuit op verzet in de buurt. Ze vrezen inkijk, wat een aantasting van de privacy heet te zijn en vrezen ze parkeeroverlast. De gemeente Hof van Twente probeert bij te dragen aan een bouwplan dat zowel de projectontwikkelaar als de buurt kan bekoren. De bedoeling is dat de woningcorporatie Wonen Delden en de Rabobank een deel van de ruimte op de begane grond gaan huren. Daarnaast zal sprake zijn van een retailfunctie.

Het voornaamste streven van de Nijstaete Group, het in Oldenzaal gevestigde investeringsvehikel van ondernemer Nijkamp ,is volgens het eigen credo het creëren van toegevoegde waarde, met oog voor leefomgeving om 'een bron van inspiratie te zijn voor alle partijen die op zoek zijn naar partnerschap'. Het woord is binnenkort eerst aan het gemeentebestuur.

 

 

Deel dit nieuws!