De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Lang beraad politiek Hellendoorn vervolgd met benoeming wethouder

Lang beraad politiek Hellendoorn vervolgd met benoeming wethouder

NIJVERDAL -  De gemeenteraad van de gemeente Hellendoorn kwam vanavond bij lang na niet door zijn agenda. Daar was al rekening mee gehouden, want de kwestieuze benoeming van een nieuwe wethouder werd vooraf al doorgeschoven naar morgenavond. Zoals beken draagt GroenLinks oud-wethouder Nijhof van Hengelo voor. Hij is dan de opvolger van de eerder dit jaar overleden wethouder Op den Dries. De afgelopen maanden nam wethouder Joosten de honneurs waar. Ook hij was voorheen politiek actief in Hengelo, namelijk als fractievoorzitter van GroenLinks.

Nijhof, die ook een tijd landelijk voorzitter was van GroenLinks, zal zeker worden benoemd, maar unanieme steun lijkt uitgesloten, omdat met name Lokaal Hellendoorn en VVD  een vierde wethouder overbodig vinden, zeker in het licht van de sociale tekorten in de gemeente en de bezuigingsnoodzaak.

Vanavond stond een stevig kostenverhaal op de agenda: Hellendoorn trekt gefaseerd 25 miljoen euro uit ten behoeve van een nieuwe pand voor de school Reggesteyn voor voortgezet onderwijs in Nijverdal. Uiteindelijk zal het trouwens om 36 miljoen gaan vanwege rente en aflossing, becijferd op zes ton per jaar. Opvallend was dat wethouder Den Dolder op vragen in die richting aangaf dat Reggesteyn géén garanties geeft over het onderwijsaanbod. Nu biedt de school vmbo, havo en vwo.

Deel dit nieuws!