De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nijhof zal als wethouder in Hellendoorn z'n 'twittergedrag' aanpassen

Nijhof zal als wethouder in Hellendoorn z'n 'twittergedrag' aanpassen

NIJVERDAL - Met veertien stemmen voor en negen tegen is voormalig wethouder Nijhof van Hengelo vanavond te Hellendoorn in deze functie benoemd. Opvallend was dat de fractie van Lokaal Hellendoorn het twittergedrag van Nijhof te berde bracht. De tweets van Nijhof zijn volgens fractievoorzitter Ten Have van de met acht zetels grootste raadsfractie ‘aanmatigend’ en bestemd voor partijen op de rechterflank van het politieke spectrum. Hij betitelt hen volgens Ten Have als zakken hooi, zwetsers, zwammers en hofnarren. Voor fractievoorzitter Ter Harmsel van de partij in Hellendoorn is er geen probleem, want zijn de door Ten Have gehekelde tweets nou juist eigen aan GroenLinks, maar zal Nijhof in zijn arbeidzame jaren te Hellendoorn er volgens Ter Harmsel 'integer' mee omgaan.

Lokaal Hellendoorn had trouwens nóg twee argumenten om tegen de kandidatuur van Nijhof te stemmen, want volgens Ten Have zijn er geen vier wethouders nodig om Hellendoorn te besturen; het zou met drie ook prima kunnen. Dat geldt volgens Ten Have zeker in tijden van bezuinigingen op voorzieningen en verhogingen van lokale lasten. Bovendien voerde ze aan dat een wethouder haars bedunkens lokaal geworteld dient te zijn. Deze argumenten gebruikt ook de driekoppige fractie van de VVD. Door de absentie hedenavond van de raadsleden Geugies en Knobben van Lokaal Hellendoorn werd Nijhof met veertien om negen stemmen gekozen waar het er ook veertien om elf hadden kunnen zijn.

Nijhof treedt aan als opvolger van wethouder Joosten, die op zijn beurt werd aangesteld na het plotseling overlijden van wethouder Op den Dries, de eerste GroenLinks-wethouder ooit in Hellendoorn. Joosten gaf aan het tijdelijk te doen en suggereerde zelf om Nijhof te benaderen met de vraag de termijn af te maken tot de verkiezingen van 2022. Joosten en Nijhof kennen elkaar uit de Hengelose politiek. Nijhof was daar liefst twaalf jaar wethouder en Joosten was er een periode fractiechef.

 

Deel dit nieuws!