De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twenterand stimuleert met zaadmengsels biodiversiteit op de boer

Twenterand stimuleert met zaadmengsels biodiversiteit op de boer

VRIEZENVEEN – De gemeente Twenterand stimuleert een gevarieerd en natuurlijk agrarisch landschap en verstrekt boeren om die reden gratis zaadmengsels voor langs hun akkers. Bovendien kunnen ze 75 procent van de kosten vergoed krijgen, namelijk  driehonderd euro, als ze een zogenoemd insectenhotel willen.  De gemeente betaalt dit uit Ondernemersfonds. Eerder al zijn er acties opgezet rond asbestsanering en het versterken van het positieve imago van boeren.

Bloemrijk grasland heeft naar het oordeel van het gemeentebestuur positieve effecten voor zowel voor agrariërs als voor de omgeving positieve effecten. De bloemen en kruiden zorgen zouden de biodiversiteit dienen. Er komen insecten op af die volgens de gemeente gewasziektes kunnen voorkómen; een insectenhotel trekt nog meer insecten aan.

Er is keuze uit drie zaadmengels: voor kuilbulten (graan en bloemen), akkerranden (bloemen, zonnebloemen, erwten en verschillende kruiden) en voor graspercelen, bermen, erf of tuinen. Met de zaadmengsels kan vijfhonderd vierkante meter worden ingezaaid.

 

 

 

Deel dit nieuws!