De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bouw moskee in Enschede een probleem, in Almelo totaal niet

Bouw moskee in Enschede een probleem, in Almelo totaal niet

ENSCHEDE/ALMELO – De gemeenteraad van Enschede moet duidelijker aangeven wat de verkeerskundige gevolgen in de wijk zijn van de bouw van een moskee van de Stichting Selimeye aan de Kuipersdijk. Dat is het effect van een recente uitspraak van de Raad van State. Ondertussen verloopt de procedure voor de bouw van een moskee in Almelo probleemloos.

De procedure in Enschede schuurt en schrijnt al jaren, want niet alleen omwonenden hebben problemen, ook grootwinkelbedrijven als Praxis en Nettorama ventileerden bezwaren tegen de bouw van een moskee vanwege de bereikbaarheid van de winkels. Ze vinden dat de milieueffecten beter moeten worden getoetst en dat een nieuw verkeersonderzoek nodig is.

Op dat punt heeft de Raad van State bezwaren gehonoreerd, mede in het licht van de verwachte komst van een vestiging van de bouwmarkt Hornbach, wat de omgeving nog meer zou belasten, want de circulatie van de verkeerstomen in de wijk aanmerkelijk belemmeren.

In de gemeente Almelo bestaat totaal geen probleem met het plan voor de bouw van een nieuwe moskee, die in afwijking van een eerder plan drie in plaats van twee  bouwlagen krijgt. Vanuit de stad kwamen geen bezwaren, in de raad stemden vier raadsleden tegen: twee van de PVV, één van Forum voor Rechts en één van Partij Vrij Almelo. De nieuwe moskee zal verrijzen op het Bellavistaterrein.

 

 

 

Deel dit nieuws!