De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • SP krijgt in Hengelo college en raad mee in afwijzing sloop Nijverheid

SP krijgt in Hengelo college en raad mee in afwijzing sloop Nijverheid

HENGELO - Het college van burgemeester en wethouders in Hengelo schort het ondertekenen van prestatieafspraken met de woningcorporatie Welbions op, want is het gehoord hebbende de gemeenteraad oneens met de sloop van 107 woningen in de markante 'arbeidersbuurt' De Nijverheid. De collegepartij SP steunde van meet af aan de bewoners die in de woningen willen blijven wonen, voor een acceptabele huur. De corporatie blijft van oordeel dat nieuwbouw na afbraak het beste is voor nu en de toekomst.

Nadat de SP het college meekreeg, niet in het minst door de inzet van de eigen wethouder Ten Heuw, keert nu ook de gemeenteraad zich tegen de sloopoekaze van de woningcorporatie. De officiƫle lezing van de huidige situatie is nu dat Welbions overeenstemming moet bereiken met de belangenorganisatie van de bewoners in De Nijverheid.

Welbions blijft volhouden dat nieuwbouw noodzakelijk is vanwege de bijzonder slecht staat van de huidige woningen. In die zin zou renovatie nog duurder maken dan nieuwbouw. Bovendien wil de corporatie in de toekomst woningen zonder aardgasaansluitingen en bovendien niet alleen huurwoningen, maar ook koophuizen.

Het college weegt in zijn besluit elk woord op een goudschaaltje en stelt dan 'dat door de ontstane politieke situatie naar aanleiding van de discussie het college (heeft) besloten om de prestatieafspraken niet te ondertekenen. Wel staat het college achter het proces en de overige inhoud van de prestatie afspraken 2020 en 2021'.

 

 

 

 

Deel dit nieuws!