De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Kragting volgt Kok op diens weg van Haaksbergen naar Staphorst

Kragting volgt Kok op diens weg van Haaksbergen naar Staphorst

HAAKSBERGEN/STAPHORST – In het kielzog van ex-waarnemend burgemeester Kok van Haaksbergen en naar verluidt op diens voorspraak verruilt ook gemeentesecretaris Kragting van Haaksbergen naar Staphorst.  Kok en Kragting waren in de Ster van Twente een  bestuurlijk span en trotseerden samen en somtijds dwarse gemeenteraad, Op het functioneren was vooral in de vorige raadsperiode veel kritiek. Ze zou als topambtenaar veel bestuurlijke invloed uitoefenen.

Kok werd waarnemend burgemeester in Haaksbergen nadat burgemeester Gerritsen vertrok naar aanleiding van (het onderzoek naar) de bestuurlijke verantwoordelijkheid voor het zogenoemde monstertruckdrama. Na de benoeming begin dit jaar van de nieuwe burgemeester Welten zwaaide Kok af. Hij werd door toeval wethouder van Enschede (de beoogde kandidaat viel door een milieuvlekje te elfder ure af) en later eveneens door toeval (vanwege een cv-ongelukje van zijn voorganger) gedeputeerde in Overijssel. De geboren Enschedeër, van beroep vlaaienslijter, werd aldus beroepsbestuurder in de politieke sfeer, want was tussendoor burgemeester van Ommen.

Na de aanstelling van Kok als waarnemer in Staphorst voegt Kragting zich weer bij hem als gemeentesecretaris/algemeen directeur. Voor beiden zal het wellicht de laatste politiek-bestuurlijke klus zijn, want ze zijn begin-zestigers. Kragting begon haar loopbaan in het onderwijs, was daarna in diverse functies bij meerdere gemeenten werkzaam en had in Haaksbergen  een stevige vinger in de pap, volgens sommigen iets te stevig. Het college van burgemeester en wethouders wil haar opvolger bij voorkeur intern rekruteren, mede vanwege het technisch faillissement van Haaksbergen.

 

Deel dit nieuws!