De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bewoners van Luttermolenveld tasten zaak tegen Losser (weer) mis

Bewoners van Luttermolenveld tasten zaak tegen Losser (weer) mis

LOSSER/DE LUTTE – Ook in tweede instantie zijn de aanklachten van bewoners van het Luttermolenveld tegen de gemeente Losser in een juridische procedure van tafel geveegd. Na de rechtbank heeft nu het gerechtshof geoordeeld dat de gemeente niets valt te verwijten. Het betreft het beroep dat 43 bewoners aantekenden tegen de woonbestemming op percelen van mensen die niet hebben meebetaald aan voorzieningen op het recreatiepark dat gaandeweg een woonwijk werd.

In de periode tussen 2005 en 2007 heeft ongeveer 95 procent van de bewoners van het Luttermolenveld zich verplicht mee te betalen aan de omzetting van het toenmalige recreatiepark in een woonwijk. Drie jaar geleden hebben 48 hunner de gemeente gedagvaard omdat die hen verkeerd zou hebben geïnformeerd. Ze stellen dat de gemeente hen bij haar geschil met de projectontwikkelaar heeft betrokken en hen de financiële klap op heeft laten vangen door hen onjuist te informeren en hen onder druk te zetten om een financiële bijdrage te betalen aan de projectontwikkelaar ten behoeve van de bestemmingswijziging.

De gemeente heeft, stelt het huidige gemeentebestuur in reactie om de uitspraak van de rechtbank, geen doorslaggevende rol gespeeld, geen onjuiste informatie gegeven en ook verder niet onrechtmatig gehandeld. Het vonnis van de rechtbank, waarin de vorderingen van de bewoners zijn afgewezen, wordt bekrachtigd door het hof. Dat een aantal bewoners niet hebben betaald en toch profiteert voelt voor de bewoners oneerlijk, maar dat maakt het handelen van de gemeente niet onrechtmatig.

Deel dit nieuws!