De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Stichting Heerlijckheid Diepenheim gooit door geldgebrek handdoek

Stichting Heerlijckheid Diepenheim gooit door geldgebrek handdoek

DIEPENHEIM – Het bestuur van de Stichting de Heerlijckheid Diepenheim staakt dit jaar de organisatie van activiteiten vanwege het ontbreken van een structurele subsidie. Er is zo meldt het bestuur, de afgelopen jaren ‘een prachtige diversiteit aan activiteiten ontwikkeld, waarmee het Diepenheim landelijk op de kaart is gezet als centrum van kunst en cultuur’. Het uitblijven van subsidie betekent volgens het bestuur dat het voortzetten hiervan niet langer haalbaar is. ‘Tot onze spijt.’

Het gaat onder meer om ‘Heerlijck Zicht en Heerlijck Licht’, de ‘Heerlijcke Markt’, de ‘Garden Songs’ en  grote locatietheatervoorstellingen. Ook in de kunst- en theaterwerkplaats Werkplaats Diepenheim zijn door verscheidene kunstenaars vele producties tot wasdom gekomen. De stichting kondigt verder aan ook te stoppen met het programmeren van breed theateraanbod in Cultuurcentrum Herberg de Pol te Diepenheim. Het geld van al gekochte kaarten is of wordt teruggestort, zo wordt gemeld.

Gemeld wordt verder dat niet alles teloor hoeft te gaan, want dat anderen in het spreekwoordelijke gat kunnen springen om (een deel van) het aanbod te behouden: 'Diverse stichtingen, organisaties en vrijwilligers in Diepenheim hebben de handen ineengeslagen om vele activiteiten en residenties doorgang te laten vinden. De actuele, culturele agenda wordt op www.diepenheim.nl bijgehouden, informatie betreffende activiteiten in het Diepenheimse cultuurcentrum vindt u op herbergdepol.nl.

Deel dit nieuws!