De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuwjaarsconcert Orkest vh Oosten niet in Hengelo (Almelo alsnog)

Nieuwjaarsconcert Orkest vh Oosten niet in Hengelo (Almelo alsnog)

ENSCHEDE – Het eerste van de traditionele nieuwjaarsconcerten van het Orkest van het Oosten, dat medio dit jaar metterdaad samensmelt met het Gelders Orkest, staat morgen op de rol in het Muziekcentrum Enschede. Het concert vindt in de loop van de week nog drie keer plaats, maar niet in de Twentse steden Almelo en Hengelo, wél in Deventer, Zwolle en Hoogeveen.

Het letterlijk en figuurlijk schitterende middelpunt van het nieuwjaarsconcert belooft de Israëlische zangeres Hila Fahima te worden. Ze wordt dé ontdekking onder de coloratuursopranen genoemd. Het orkest staat onder leiding van dirigent Thomas Jung, dirigent in opmars, verbonden aan bij het operahuis Covent Garden en het Royal Ballet in Londen.

Fahima vult de eerste helft van dit concert met de mooiste aria’s uit Italiaanse en Franse opera’s. Met evergreens als 'Caro nome' uit de 'Rigoletto' van Verdi, 'Una voce poco fa' uit 'Il barbiere di Siviglia' van Rossini en de halsbrekende poppenaria uit Offenbachs 'Les contes d'Hoffmann'. Na de pauze ligt het accent op balletmuziek, waaronder 'Het Zwanenmeer' van Tsjaikovski.

Na plaatsing van dit bericht meldde de Gele Raaf dat het concert ook in Almelo plaatsvindt, buiten de formele programmering, want op uitnodiging van Urenco en Theaterhotel, en gratis (wachtrij).

 

Deel dit nieuws!