De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Schoolpanden Oldenzaal krijgen status gemeentelijk monument

Schoolpanden Oldenzaal krijgen status gemeentelijk monument

OLDENZAAL – De gebouwen van de Franciscusschool en het Carmellyceum krijgen de status van gemeentelijke monument. Dat gebeurt, onder voorbehoud van instemming van de gemeenteraad,  op voorspraak van het college van burgemeester en wethouders, met steun van Het Oversticht.

Uit onderzoek van Het Oversticht blijkt dat de scholen hoog scoren op de vastgestelde criteria en dus in aanmerking komen als gemeentelijk monument. Ook de monumentenraad heeft positief geadviseerd naar aanleiding van de uitkomsten van de onderzoeken. Het college heeft daarom besloten beide adviezen te volgen. Momenteel geldt er een voorbescherming (Erfgoedverordening 2010) van de monumentale waarden van de scholen. Deze voorbescherming is in werking totdat er een definitief besluit is genomen. Het doel van deze voorbescherming is om te voorkomen dat gedurende de procedures de scholen onherstelbaar worden beschadigd of ondeskundig gerestaureerd. 

De gebouwen van het Twents Carmel College, inclusief voormalig klooster en kapel, én de Franciscusschool, vertegenwoordigen bouw- en geschiedkundig grote waarde voor de stad.

Deel dit nieuws!