De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Dinkelland en Tubbergen regelen huisvesting van arbeidsmigranten

Dinkelland en Tubbergen regelen huisvesting van arbeidsmigranten

DINKELLAND/TUBBERGEN - De gemeenten Dinkelland en Tubbergen willen de huisvesting van arbeidsmigranten legaal regelen teneinde overlast op parken en in buurten voorkomen en leefomstandigheden te voorkomen. In overleg met ondernemers, verhuurders en detacheringsbureaus en huisvesters zijn uitgangspunten geformuleerd.

Er waren de afgelopen jaren geregeld incidenten, vaak met verbaal en fysiek geweld, in huizen waar  (Oost-Eeuropese) arbeidsmigranten gezamenlijk woonden. Er was weinig controle en veel overlast, vooral in het buitengebied. Het nieuwe beleid stoelt op  het principe dat ze nog wel in het buitengebied mogen wonen, maar met niet meer dan zeven personen per huis en niet in woningen kort bij elkaar.

Een uitzondering geldt voor ondernemers die op hun eigen perceel bij hen werkzame arbeidskrachten huisvesten, maximaal voor vijftien. De op meer gebieden in 'noaberkracht' samenwerkende gemeenten Dinkelland en Tubbergen hebben nauwe contacten met de ondernemers voor wie buitenlandse werknemers van groot belang zijn.

 

Deel dit nieuws!