De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bouw huizen op historische plek horecapand van Vosman in Holten

Bouw huizen op historische plek horecapand van Vosman in Holten

HOLTEN - Niets staat de bouw van woningen op de plek van het ooit vermaarde hotel Vosman in de weg na de sloop van de gewezen horecagelegenheid. De projectontwikkelaar Ten Brinke Bouw zal de huizen op de hoek van de Oranjestraat met  de Noordenbergstraat realiseren.

Er zullen elf woningen worden gebouwd naar een ontwerp van het Enterse architectenbureau 4D, met slaapkamer en badkamer op de begane grond, weswege de huizen het stempel 'levensloopbestendig' krijgen. De prijs van de woningen varieert van drie tot vier ton.

De geschiedenis van 'Vosman' gaat  bijna 130 jaar terug, want de (eerste) lokaliteit dateert vanaf eind negentiende eeuw en was destijds een gewilde pleisterplaats op een kruispunt van oude handelsroutes, mét een onderkomen voor reizigers, in de voetsporen van de bisschoppen van Münster en Utrecht, in wier tijd er al een 'logement' was voor reizigers, onder wie marskramers. Dat was ver voor Vosman. Zo gaat alles teloor, maar komt er steeds wat nieuws. Bij een grote brand in 1929 ging het oorspronkelijke Vosman-pand teloor, maar nieuwbouw volgde.

In de loop der navolgende jaren vonden uitbreidingen plaats, maar die tastten pand noch sfeer aan, maar mét een sterkere verblijfsfunctie, van logement tot hotel en een officiële drankvergunning. Opvallend was zeker ook de veranda aan aan de kant van de straatweg tussen Markelo en Holten. Na de oorlogsjaren kwam er ook een zaal voor feesten en partijen. In de loop der naoorlogse jaren wisselde het eigenaarschap enige keren, maar het blééf altijd Vosman.

 

 

 

 

 

Deel dit nieuws!